Rólam

SOLTÉSZ RENI

Ha többet szeretnél megtudni rólam, akkor olvass tovább.

Facebook

Facebook oldalamon folyamatosan értesülhetsz az újdonságokról, hiszen rendszeresen friss tartalmat töltök fel egészséges életmód, sport és életmód témákban.

A TÖRTÉNETEM

A sport mindig is központi elem volt az életemben. Örökmozgó gyerekként kerültem le az atlétika pályára és ott is ragadtam. Kezdetben versenyzőként, majd edzőként. Az atlétika mellett sok más sportot is kipróbáltam és megszerettem, fedeztem fel azok szépségét és élvezhetőségét. Talán éppen ezért alakult ki az az edzői felfogásom, mondhatni hitvallásom, hogy mivel az egészséges életmód fontos része a sport, ezért célszerű, hogy mindenki megtalálja a hozzá közel álló sportágat. Legyen szó csapatjátékról, egyéni sportról, a lényeg ugyanaz: szeresd!

A sport iránti szeretet mondhatni eldöntötte az utamat. Testnevelés szakirány a gimnáziumban, majd a továbbtanulásnál sem volt kérdés, hogy a sportot választom. Sport, sport, sport. Szerencsésnek tartom magamat, hogy azt tanulhattam, amit igazán szeretek és ezzel is foglalkozhatok. Tulajdonképpen sokszor el is gondolkozom azon, hogy a munkám nem is mondhatni igazi munkának, mert imádom azt, amit csinálok.

Az atlétika edzések mellett a személyi edzések töltik ki az életemet, ahol az egyéni képességeket figyelembe véve a funkcionalitást helyezem előtérben. Miről is beszélek? A funkcionális edzés során főképp arra törekszem, hogy az ízületeket teljes mozgáspályán, mozgásláncokban, a tér minden dimenziójában, funkciójának megfelelően, hatékonyan dolgoztassam meg, fejlesszem. Fejlődik az ideg-izom kapcsolat, a propriocepció, az ízületi mobilitás és stabilitás, továbbá a koordinációs és kondicionális képességek egyaránt.

A sportolással eltöltött idő akkor válik eredményessé, ha a folyamatot képesek vagyunk komplex módon végezni.

 

Végzettségeim:

Oriolus-Med (2018):  Kinesio-tape alaptanfolyam

Gyógytornászda (2017): Body Roller képzés

Testnevelési Egyetem (2014-2016): Msc. Szakedző

R-med Akadémia (2016): TRX Suspension Training Course

International Wellness Institute (2014-2015): Személyi edző

Szegedi Tudományegyetem Felnőttképzési Intézet (2013-2014): Sportedző – Atlétika

Szegedi Tudományegyetem (2011-2013): Rekreációszervezés és egészségfejlesztés

"A tigrist előbb gondolatban kell elejteni - a többi csak puszta formalitás."
Konfuciusz

Copyright © 2018 Be Your Coach with Soltész Reni