Ilyen hosszan tartó brutális melegben az a legjobb, ha az ember vízparton tud lenni. Vannak, akik egészen a szilveszteri vacsora óta arra készülnek, hogy olyan tökéletes body-t alakítsanak maguknak, amire büszkék lesznek akkor, ha a strandon arra kerül a sor, hogy le kell vetkőzni. De vannak olyanok is, akik abszolút nem foglalkoznak mindezzel. Lesz, ami lesz.

Egy biztos: a strandokon a kis zsírpárnácskák nagyon tudnak élni. Szerintem a zsírpárnácskák jobban élvezik magát a strandolást, mint maga az ember. Hogy miért? Mert szinte csak olyan ételeket lehet kapni, amik “nekik” kedveznek.

Ha már itt járunk, akkor engedjétek meg, hogy visszagondoljak egy régebbi blogbejegyzésemre. “Kegyetlen valóság”

Kegyetlen valóság

Én tényleg még mindig a gyerekeket sajnálom a legjobban. És akkor még a képről az egyik legnagyobb “táplálékforrást”, a chips-et le is hagytam….. Számomra iszonyatosan bosszantó az, hogy ha látok például két kis kövér gyereket és az ölükben egyenként egy óriási chipses zacskó van és azt zabálják. Igen, zabálják. Akkor már miért nem osztoznak egyen?! Na mindegy..

Visszakanyarodva, azért azt ritkábban lehet elmondani, hogy valaki ne nézné meg magát a tükörben a strandolás előtt. Vagy lehet tévedek? Lehet. Lehet, hogy meg kellene nézniük az embereknek magukat. Ez ami most megy a strandokon, hogy plöttyedtebbnél plöttyedtebb embereket lehet látni egymás után, ez már nem normális. Mi magyarok szeretünk enni, na de ennyire?! És igen, szeressünk enni, de mi a helyzet az inaktív életmóddal?!

 

 

Az egyensúlyt kellene megtalálni és akkor nem lenne annyi plöttyedtebbnél is plöttyedtebb ember a strandokon!

 

 

 

De tény, hogy nagyon nehéz a strandokon olyan ételeket találni, amik nem a zsírpárnáink boldogságát szolgálják. És természetesen azt is megértem, hogy nem lehet úgy elmenni egy balatoni strandról, hogy ne egyen az ember egy lángost, de hangsúlyozom, hogy nem feltétlen ezekkel az ételekkel van probléma, hanem a megszokott inaktív életmóddal.

Régen a strandokon alig lehetett odaférkőzni a röplabda pályákra, sorba kellett állni vagy oda kellett ültetni egy helystoppoló embert. Manapság már tele van kinőtt gazzal a homok, nincs aki kirugdossa onnan. Inkább fekvő embereket, óriási pocakokat lehet látni.

Megsúgom, lehet úgy is étkezni egy strandon, hogy az ne a zsírpárnákat boldogítsa. Például halat a legtöbb helyen lehet kapni. Oké, hogy például a hekk is olajban sül, ráadásul bundában, de adag/kcal szempontjából ez a legjobb (persze akkor, ha nem kérsz hozzá egy jó nagy adag sültkrumplit). Sok helyen már simán salátát is lehet venni, mellé valami bunda nélküli husit is lehet választani.

De ami a legfontosabb és ismét visszatérek….Nem azzal van a probléma, hogy a strandon ilyen ételeket fogyaszt a többség, hanem az általános életmóddal, a “Kegyetlen valóság“-gal.