Sokan azért nem mozognak, mert arra hivatkoznak, hogy nincs rá anyagi keretük. Lássunk néhány pénztárcabarát megoldást, ötletet.

Sajnos kifogást kifogás után hallani arra vonatkozóan, hogy miért élnek az emberek inaktív életmódot. A pénz is ezek közé tartozik. Számomra ez nagyon bosszantó, hisz a helyett, hogy gondolkodnának, inkább a kanapén tespednek. Ha te is használtad már ezt kifogásként, akkor mindenképpen olvasd tovább a cikket!

Nézzük néhány ötletet:

  1. Edzés a szabadban

Nem kell feltétlenül edzőterembe járnod ahhoz, hogy testmozgást végezz. Lakhelyedhez közel keresned kell egy sportolásra alkalmas területet, esetleg sportpályát és hajrá! Futás, biciklizés, görkorcsolyázás és még sorolhatnám. Ezeknek az eszközigényük se nagy, sőt ha most kezdesz bele valamelyik mozgásformába, akkor első körben ne a legdrágább felszerelést vedd meg.

Vágj bele a saját testsúlyos edzésbe! A guggolás, kitörés és társaik tényleg nem igényelnek eszközt! Manapság már egyre több kondi park lehet találni. Ki tudja, lehet van egy közel a te lakhelyedhez is. Fedezd fel a környéket! Ott aztán tényleg nem kell fizetned az eszközhasználatért, mindössze a kreativitásodra lesz szükség. Jó tipp, ha havonta, két havonta beszerzel 1-1 újabb eszközt, amit hasznosítani tudsz. Pl.: felfüggeszthető edzőheveder

Túrázni is el lehet menni, ha szép idő van. Nem csak a testednek fogsz jót tenni, hanem a lelkednek is, hisz gyönyörű környezetben végzed a testmozgást.

Túra

  1. Edzz otthonodban

Talán ez a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb. Mindössze egy helyszínt kell kialakítanod, ahol a gyakorlatokat kényelmesen végre tudod hajtani. Ugyanúgy meg tudod oldani esetlegesen az edzéseszközök beszerzését: havonta, kéthavonta bővíted az eszköztárat. Nem hinném, hogy egy ötszáz ft-os pilates labda földhöz vág. És mennyi minden gyakorlatot lehet vele csinálni?! El se hinnéd….!

Edzésötleteket már az interneten is tudsz nézni, de egy hozzád szabott edzéstervet egy edzőtől is lehet kérni megfizethető áron egy hónapra lebontva.

Ne legyen a pénz kifogás! Először gondolkodj, próbáld megoldani a problémát! Ha arra sem veszed a fáradtságot, hogy szét nézz környezetedben, akkor hogy akarod elérni a célodat?! Márpedig ha egyszer-egyszer izomlázad lesz, akkor sem adhatod fel! Le kell győzni az akadályokat! Az anyagiak is EGY akadály a sok közül!