Mikor álltál utoljára mérlegen? Olykor-olykor érdemes azért leellenőrizni, hogy hány kg is vagy valójában.

Többségében azért a nőkről elmondható, hogy rendszeresen ellenőrzik testsúlyukat és ha bajuk van vele, akkor valamit változtnak az életmódjukban (több testmozgás vagy diéta). Férfiakról azonban ritkábban mondható ez el.

Nagyon hamar képesek felszaladni a plussz kg-ok. Tulajdonképpen az sokszor fel se tűnik, hogy az övet eggyel kijjeb kell csatolni, mert hát “biztos összement a nadrág a mosásban” mondattal könnyen leleplezhető a dolog. Aztán jöhet a következő lyuk, majd végül elfogynak és akkor jön a meghökkenés, hogy ajajj, lyukat kell üttetni az övbe, sőt tulajdonképpen kellene már egy új nadrág is, ami sajnos 1-2 ruhamérettel nagyobb.

Sajnos ez nem minden esetben váltja ki azt a reakciót, hogy változtatni kellene valamin. Minden zajlik ugyanúgy, van új ruha mostmár, amibe kényelmesen elfér az ember, nem kell szorongani, mégis mi lenne a baj….?! A baj ezzel az, hogy a kg-ok fokozatosan kúsznak fel, egy darabig észrevétlenül, hisz a szervezet mint minden máshoz, ehhez is alkalmazkodik, csak éppen a zsírszövetek folyamatosan szaporodnak. ami az egészségnek nem tesz jót.

Jobb esetben valaki ezt észleli magán és rájön arra, hogy változtatnia kell, de sok esetben a mérleg a kulcs.

Állj rá a mérlegre!

Elégedett vagy? Meghökkentél, ledöbbentél?

Ahogy említettem, sok esetben ez a kulcs. Elképzelhetetlennek tartottad, hogy azt a számot fogod látni. Gondold végig azt, hogy az elmúlt időszakban mit műveltél magaddal. Milyen volt a táplálkozásod, mennyit mozogtál? A válaszok alapján mostmár biztos belátod, hogy mi minden vezetett ahhoz, hogy azt a számot mutatta a mérleg.

Csontváz

Megdöbbentő kép, nem de?! Rajtad hány kg súlyfelesleg van kb?

Változtass!

Kezdj bele a munkába! Változtass az étrendeden, vágj bele egy edzésprogramba és két hónap múlva állj rá a mérlegre újra! Hidd el, hogy ez oda-vissza működik. Amennyire lesokkolódtál a legutóbbi alkalommal, most annyira fogsz örülni! Gondold végig újra, hogy mi mindent tettél meg mindezért és mi lehet még az, amin még mindig tudnál változtatni annak érdekében, hogy az áhított számot a lehető leghamarabb láthasd.

Kezdj bele az életmódváltásba mindenféle csodabogyó nélkül!